Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

ΤΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!








Το Οικοτροφείο Δικαίων έχει τη δική του μεγάλη και ενδιαφέρουσα ιστορία και προφανώς κάθε είδηση γι΄αυτό αγγίζει ευαίσθητες χορδές ειδικά στους μαθητές και μαθήτριες του Εξατάξιου Γυμνασίου και Λυκείου Δικαίων! Για την ανέγερση του συνέβαλαν όλοι οι κάτοικοι του Τριγώνου, οι περισσότεροι με προσφορά σε είδος, με σιτάρι που μαζευόταν πάνω στις πλατφόρμες σε κάθε χωριό!
Φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια(1964-2024) από τη λειτουργία του και το εντυπωσιακό κτίριο ήταν η τελευταία φάση της λειτουργίας του! Πολλές σκέψεις είχαν κατά καιρούς διατυπωθεί για την αξιοποίηση του αλλά όλες σκόνταφταν σε ένα βασικό πρόβλημα: στην κακή στατικότητα του! Εκεί σταματούσαν όλες οι συζητήσεις, πριν μιλήσουμε για την αξιοποίηση του με μια νέα χρήση του! Αυτό μας έλεγαν όλοι θεσμικοί,πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες! Υπάρχει πλέον κάποια νέα μελέτη για τη στατικότητα του. Καλό θα ήταν να τη δούμε δημοσιευμένη!
Κι επειδή το η ίδρυση και λειτουργία ενός Γηροκομείου στο Τρίγωνο αποκτάει μια νέα επικαιρότητα, καλό θα ήταν η Δημοτική Ενότητα Τριγώνου να διοργανώσει στα Δίκαια μια ανοιχτή συγκέντρωση για το ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου