Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Μια γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση για τη διεθνή πολιτιστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης...

 

 ...



είχε με τον συγγραφέα και ιστορικό ερευνητή Νικόλαο Κουφό η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Οικονομικών και Εθελοντισμού Φανή Μπαχαρίδου!

Ο συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής Νικόλαος Κουφός έχει δώσει τα δείγματα γραφής του και κέρδισε όχι μόνο το τοπικό αναγνωστικό κοινό αλλά και τους λαογράφους –ερευνητές με το βιβλίο του «ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΕΡΝΑΣ ΕΒΡΟΥ», που είχε κυκλοφορήσει το 1997,πριν 27 χρόνια, με την χρηματοδότηση της Κοινότητας Στέρνας επί θητείας του Βαγγέλη Ντινούδη. Πριν έναν χρόνο κυκλοφόρησε η Β΄ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ αλλά λόγω της μη ολοκλήρωσης του προγράμματος δεν έχει παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό! Τόσο με την πρώτη όσο και με τη δεύτερη έκδοση του το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ένα από πλέον  ολοκληρωμένα έργα του είδους!

Η συνάντηση με τον συγγραφέα-ιστορικό ερευνητή Νικόλαο Ι. Κουφό έχει ανοίξει νέους διαύλους πολιτιστικών δράσεων και συνεργασιών υπερτοπικού και διεθνούς εμβέλειας! Με την αξιοποίηση του ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής! Χαρακτηριστικό και έμπρακτο παράδειγμα η Μάχη της Αδριανούπολης,1700 χρόνια πριν, όταν στην σπουδαίας γεωστρατηγικής σημασίας κοιλάδα του Έβρου γραφόταν παγκόσμια ιστορία! Την Κυριακή, 21 Ιουλίου, στις 7μμ, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πλάτης μια πολυσήμαντη εκδήλωση που θα γράψει κι αυτή τη δική της ιστορία στην πολιτιστική και τουριστική προβολή του Βορείου Έβρου και η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα!

Η Θράκη των υψηλών προτύπων και συμβόλων μπορεί να μας ταξιδέψει σ΄όλο τον κόσμο! Και πολύ σύντομα από τη Φανή Μπαχαρίδου και το Νικόλαο Κουφό θα περιμένουμε να ακούσουμε εξαιρετικά νέα για την ανάληψη διεθνών πρωτοβουλιών υψηλής τεκμηρίωσης και σημασίας!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου