Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Το πάνελ μιας εξαιρετικά πετυχημένης εκδήλωσης υψηλού και πολλαπλού ιστορικού και πολιτιστικού συμβολισμού που έγραψε τη δική της ιστορία!











Μια συνδιοργάνωση του Συλλόγου Γυναικών Πλάτης του Μπλε Αλωνιού και του ηλεκτρονικού περιοδικού ΒΟΡΕΑΣmagazin υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πλάτης για τα 1700 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ , ένα σημαντικό ιστορικό και στρατιωτικό ορόσημο που άλλαξε τον ρου της παγκόσμιας ιστορίας! 

Στο πάνελ ο δημοσιογράφος Σταύρος Παπαθανάκης, ο ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης του ΔΠΘ και πρώην πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης-Έβρου Γεώργιος Μηνόπουλος και συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής Νικόλαος Ι. Κουφός με τους δύο τελευταίους με υψηλής τεκμηρίωσης ομιλίες να αναφέρονται τόσο στη μάχη όσο και στις συνέπειες της με την επικράτηση του Μεγάλου Κωνσταντίνου επί του Λικίνιου, που έκρινε τη γέννηση της νέας κοσμοκρατορίας με την υπερχιλιετή ιστορία!

Η εκδήλωση ξεκίνε με τον χαιρετισμό του διοικητή του21ου Μ/Κ Σ.Π. συνταγματάρχη Δημητρίου Τσαφούλη, ο οποίος υπογράμμισε της αξία και τη σημασία των ιστορικών γεγονότων της περιοχής.

 Στον χαιρετισμό της η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Οικονομικών και Εθελοντισμού Φανή Μπαχαρίδου υπογράμμισε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης να θέσει υπό την αιγίδα της την εκδήλωση αυτή τονίζοντας τα ακόλουθα: "Και αυτό το σπουδαίο ιστορικό και στρατιωτικό ορόσημο έρχεται να μας δείξει το δρόμο και τον τρόπο διαχείρισης και αξιοποίησης της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με επικεφαλής τον περιφερειάρχη μας Χριστόδουλο Τοψίδη, έχουμε δώσει δείγματα γραφής. Είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία και τον πολιτισμό μας και κυρίως για το ανθρώπινο δυναμικό μας και θα πάρουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και αξιοποίηση αυτού του καταπληκτικού ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος".

Στην εκδήλωση παρέστησαν  ο διευθυντής του Γραφείου του Περιφερειάρχη και πρώην δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Λεβένυης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Βύσσας Γιώργος Μπαχαείδης.

Ο ομότιμος καθηγητής Χημείας και πρώην αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Βασιλικής Βελγικής Ακαδημίας Βρυξελλών Μόσχος Πολυσίου.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πλάτης Βασιλείου Καραπατσιά, του Ταξίαρχου Τεθωρακισμένων Ιωάννη Δρακούδη, του Επισμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας Πάρι Θωμαίδη και του αρχιπλοίαρχου(ΥΓ) Δήμου Κουτσιμπάνη!

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου