Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Η επικαιρότητα της Αδριανούπολης!








Μια οφειλόμενη επίσκεψη και ξενάγηση του συγγραφέα-ιστορικού ερευνητή Νικολάου Ι. Κουφού στην περίφημη Βιβλιοθήκη του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανουπόλεως(ΦΣΑ) λίγες μέρες πριν τη σημαντική εκδήλωση για τα "1700 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ", όταν στην σπουδαίας γεωστρατηγικής σημασίας κοιλάδα του Έβρου γραφόταν παγκόσμια ιστορία! Μαζί του η συμπατριώτισσα μας σύζυγος του συνατξιούχος εκπαιδευτικός Σαραντούλα Κεφαλά, στην οποία είναι  αφιερωμένο το βιβλίο του "ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΝΑΣ ΕΒΡΟΥ", που κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1997, πριν 27 χρόνια, ενώ εδώ κι έναν χρόνο έχει κυκλοφορήσει η Β' ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ, που το καθιστά ένα από τα καλύτερα του είδους του!

Η έκβαση της Μάχης της Αδριανούπολης έκρινε τη γέννηση της Νέας Αυτοκρατορίας και τη θεμελίωση Κωνσταντινούπολης από τον Μέγα Κωνσταντίνο! ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΟΡΟΣΗΜΟ ΠΟΥ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

Περισσότερα την Κυριακή,21 Ιουλίου, στις 7μμ, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πλάτης!

Μετά την Πλάτη στη γειτονική Ελιά θα έχει τρικούβερτο γλέντι στο παραδοσιακό πανηγύρι που διοργανώσει ο Σύλλογος Τριγωνιωτών Αλεξανδρούπολης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου