Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Έφυγε σε ηλικία 68 ετών ο πρώην δήμαρχος Ορεστιάδας Αναστάσιος Αναγνώστου!


Έφυγε το απόγευμα της Παρασκευής, 4 Οκτωβρίου, σε ηλικία 68 ετών, ο πρώην δήμαρχος Ορεστιάδας Αναστάσιος Αναγνώστου, που αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας.

Ο Τάσος, όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι και οι γνωστοί του,είχε φύγει από τη Νέα Ορεστιάδα μόνο για τις σπουδές, ενώ είχε δραστηριοποιηθεί στη γενέτειρα του ως τοπογράφος μηχανικός. Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση και εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και στη συνέχεια δήμαρχος Ορεστιάδας μετά την αποχώρηση του δημάρχου Βαρσάμη Βαρσαμακίδη, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ επί προεδρίας του Μιλτιάδη Έβερτ.

Ήταν ένα από τα δυνατά μυαλά της γενιάς του και ο σημαιοφόρος της τάξης του στο Γυμνάσιο Νέας Ορεστιάδας! Ακόμη και για τα λάθη του υπήρχε μεγάλη συμπάθεια και κατανόηση!

Προσωπικά τον Τάσο είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω, όταν την περίοδο της δημαρχίας του συνεργάστηκα με τη Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας, όπου η συνεργασία μας ήταν άψογη και μια από τις καλύτερες εμπειρίες μου με αυτοδιοικητικό παράγοντα! Κι αυτό το κρατάω ως μια καλή ανάμνηση και θα τον μνημονεύω σε κάθε ευκαιρία!

Εκφράζω τα βαθύτατα και ειλικρινή συλλυπητήρια μου στη σύζυγο του Τασούλα και στον πολυαγαπημένο αδελφό του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Οχάϊο των ΗΠΑ Γιώργο Αναγνώστου.

Καλό παράδεισο,φίλε Τάσο!

Σταύρος Παπαθανάκης

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου