Η καλλιέργεια του σκόρδου απαιτούσε και απαιτεί τη συμμετοχή στον καταμερισμό εργασίας όλων των μελών της αγροτικής οικογένειας, προκειμένου ν α γίνουν οι εργασίες στο χρόνο που πρέπει. Ειδικά τέτοια εποχή το κάθε νοικοκυριό έχει ήδη οργανώσει το "αλώνι" του για το στέγνωμα και στη συνέχεια τη διαλογή των σκόρδων, που τα ξεχωρίζουν σε πρώτα και δεύτερα, τα οποία είναι και τα εμπορεύσιμα! Κάθε διαθέσιμη αλάνα της Νέας Βύσσας εδώ και πολλά χρόνια μετατρέπεται σε αλώνι και η μυρωδιά του σκόρδου κυριαρχεί με το που θα μπεις στο χωριό! Η Νέα Βύσσα έχει τα πρωτεία στην παραγωγή του σκόρδου αλλά και στην εμπορία του και μάλιστα με δικούς της ανθρώπους. Μετά την καλή παραγωγή το ερώτημα είναι τι τιμή θα πιάσει το σκόρδο κι όσο πιο καλή θα είναι, τόσο πιο δυνατά θα ακούγεται η μελωδία της ευτυχίας στο χωρίο!
Καλό μπερεκέτι, Νέα Βύσσα!
Σταύρος Παπαθανάκης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου