Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα πανηγυριού μπαίνει η Νέα Βύσσα στη μάχη του σκόρδου, που στηρίζει χρόνια τώρα την ευημερία της κοινότητας!




Μέσα σε ατμόσφαιρα πανηγυριού μπαίνει η Νέα Βύσσα στη μάχη του σκόρδου, που χρόνια τώρα στηρίζει καταλυτικά το εισόδημα των αγροτών του χωριού και την ευημερία της κοινότητας! Όταν έρχεται η ώρα της συγκομιδής τα πάντα κινούνται γύρω από το σκόρδο. Είναι η απόλυτη προτεραιότητα και όλα υποτάσσονται σ΄αυτήν! Το ξέρουν ότι χρωστάνε στο σκόρδο το δυναμισμό της τοπικής κοινωνίας και της οικονομίας. Οι Βυσσιώτες μπήκαν πολλοί αργότερα στην καλλιέργεια του σκόρδου, που ήταν μια κύρια δραστηριότητα για τα χωριά της κοιλάδας του Ερυθροπόταμου.. Γνωρίζουν όσο κανένας άλλος την τεχνογνωσία της καλλιέργειας του και θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στο σκόρδο, το οποίο το ανακαλύπτουν και άλλες περιοχές της χώρας. 
Οι φωτογραφίες είναι από τη συμμετοχή της Εθελοντικής Ομάδας Νέας Βύσσας στην παρέλαση του Τσικνομπουρμπούλη 2020 που ήταν αφιερωμένη στο σκόρδο, που έχει κάνει τη Νέα Βύσσα γνωστή σε όλη τη χώρα!
Σταύρος Παπαθανάκης
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου