Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Στην τελική ευθεία η αδειοδότηση του νέου λατομείου ζεόλιθου στη θέση "Παλιοκκλήσι" που διεκδικούν οι κάτοικοι-μέτοχοι της ΖΕΟΛΙΘΟΣ ΠΕΤΡΩΤΩΝ ΑΒΕΕ-ΛΙΘΟΞΟΟΣ








Με την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μπήκε στην τελευταία φάση, στην τελική ευθεία, η αδειοδότηση του νέου λατομείου ζεόλιθου στη θέση «Παλιοκκλήσι» που διεκδικούν οι κάτοικοι-μέτοχοι της ΖΕΟΛΙΘΟΣ ΠΕΤΡΩΤΩΝ ΑΒΕΕ-ΛΙΘΟΞΟΟΣ εδώ και αρκετούς μήνες με την προώθηση του αιτήματος με την απαραίτητη τεκμηρίωση κι όπως προβλέπουν οι διαδικασίες της μεταλλευτικής νομοθεσίας. Στην επόμενη φάση αναμένεται να κατατεθεί η Τεχνική Μελέτη για να δοθεί η τελική έγκριση λειτουργίας του λατομείου, που θα είναι ένα σημαντικό ορόσημο όχι μόνο στη λειτουργία της εταιρίας των κατοίκων αλλά στην ιστορία του χωριού, αφού για πρώτη φορά θα επιχειρηθεί η εξόρυξη και αξιοποίηση του πολύτιμου βιομηχανικού ορυκτού!
Λογικά μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 οι μέτοχοι της εταιρίας θα έχουν στα χέρια τους την πολυπόθητη άδεια, που θα τους επιτρέψει να μπουν στην εξόρυξη και κυρίως στην προετοιμασία της επόμενης φάσης, που θα είναι η επεξεργασία του στον τόπο εξόρυξης του, στα Πετρωτά!
Η επεξεργασία θα είναι το σημαντικότερο και πιο δύσκολο κομμάτι, για το οποίο έχει γίνει σοβαρή προεργασία για τη διεκδίκηση εθνικών και κοινοτικών πόρων. Η συγκυρία δείχνει να είναι ευνοϊκή για την ευόδωση του όλου εγχειρήματος και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να ενεργοποιηθούν όλες οι τοπικές αυτοδιοικητικές και πολιτικές δυνάμεις του Έβρου!
Σταύρος Παπαθανάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου