Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Τιμήθηκε στο Ορμένιο Τριγώνου Ορεστιάδας η 652η επέτειος της ιστορικής μάχης του Τσιρμέν με την παρουσία για πρώτη φορά εκπροσώπου της Σερβίας!

Μια τελετή πολλαπλού και υψηλού ιστορικού συμβολισμού επ΄ευκαιρία της 652ης επετείου της ιστορικής μάχης του Τσιρμέν το 1371, που θα μπορούσε να αλλάξει τον ρου των ιστορικών εξελίξεων! Για πρώτη φορά παρέστη εκπρόσωπος της Σερβικής Δημοκρατίας με την Γενική Πρόξενο Γιασμίνα Μίλασιτς! Μια ιστορική στιγμή όχι μόνο για το Ορμένιο αλλά για όλο τον Δήμο Ορεστιάδας κι ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης! Ένα ακόμη σημαντικό παράδειγμα για την ανάγκη αξιοποίησης του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου με εκδηλώσεις και δράσεις υψηλών και διεθνών προδιαγραφών! Η όλη προσπάθεια έχει το δικό της παρελθόν αλλά όσοι και όσες συνέβαλαν με θετικό και δημιουργικό τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση, είναι σίγουρα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη των πραγμάτων! Αναμφισβήτητα σ΄αυτή τη νέα φάση ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας-Σουφλίου Δαμασκηνός έχει αναλάβει αξιομνημόνευτες πρωτοβουλίες,που γράφουν ιστορία! Ο σεβασμιότατος έχει κινητοποιήσει την Αγιορείτικη Κοινότητα και με την εποπτεία και τεκμηρίωση της έχουν κυκλοφορήσει τρίπτυχα υψηλής αισθητικής, ενώ το βιβλίο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΥΓΚΛΕΣΗΣ-Ο φιλόχριστος δεσπότης των Σερρών» από την ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑΣ θα περάσει στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία και θα συνιστά μια ξεχωριστή ιστορική και πολιτιστική παρακαταθήκη! Πριν την επέτειο είχε προηγηθεί η επίσκεψη του υπουργού Απασχόλησης της Σερβίας Νίκολα Σελάκοβιτς,που έρχεται να υπογραμμίσει το έντονο και έμπρακτο ενδιαφέρον της Σερβίας για την ιστορική μάχη! Η δημιουργία μνημείου στην περιοχή θα βοηθήσει πάρα πολύ στην ανάδειξη του Ορμενίου και όλης της περιοχής και θα την καταστήσει πόλο επισκεψιμότητας σε μια ευρύτερη κοινότητα λαών της Χερσονήσου του Αίμου και της Ανατολικής Ευρώπης! Η βεντάλια της «Βυζαντινής Κοινοπολιτείας» είναι τεράστια και μπορούν να αναληφθούν δράσεις και πρωτοβουλίες παγκόσμιας εμβέλειας! Ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας-Σουφλίου Δαμασκηνός βάζει τη σφραγίδα του σε ένα σημαντικό γεγονός, που μπορεί να προσλάβει στην εξέλιξη και ανάπτυξη του πρωτοφανείς διαστάσεις! Γεννιέται κάτι μεγάλο και χρήζει κάθε δυνατής υποστήριξης από όλες τις πλευρές της διοίκησης!

Παρών ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής Σερρών και υπουργός Μάρκος Μπόλαρης, που ήταν ο βασικός ομιλητής σε εκδήλωση που έγινε στο Επισκοπείο της Νέας Ορεστιάδας!

Για τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Ούγκλεση μίλησε ο μοναχός Ευκαρπίων από τη Μονή Σιμωνόπετρας!

Από την δημοτική αρχή ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο αντιδήμαρχος Τριγώνου Πέτρος Αργυριάδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ Γιάννης Περιστεράκης,ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κιηγμάς, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Χάρης Θεοχαρίδης!

Ο καταγόμενος από το Ορμένιο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τσελεμπής.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Μαρία Γκουγκουσκίδου και Διαμαντής Παπαδόπουλος, οι δημοτικοί σύμνουλοι Γιάννης Μαντίδης, Σάκης Τσομπανίδης,Ευαγγελία Ιωαννίδου, Στάθης Ευσταθιάδης, Χριστόδουλος Παπαδόπουλος,Τάκης Αρβανιτίδης,Αθανάσιος Δόμπας και Αντώνης Πάντος!

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Φανή Μπαχαρίδου, Στέλιος Κατσογριδάκης και Έφη Μπουτζίκα!

Τις τοπικές στρατιωτικές αρχές εκπροσώπησε ο διοικητής του 21ου Συντάγματος Πεζικού Πλάτης!,

Κεντρικό πρόσωπο ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ορμενίου Γιάννης Πούλκος, ενώ στην άψογη υποδοχή των προσκεκλημένων συνέβαλε η πρώην κοινοτάρχης Ορεμενίου Χρυσούλα Ιωαννίδου.

 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου