Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Με πηλοφόρι και μυστρί έχτισε τη ζωή του στην Αθήνα ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βασίλης Πατελούδης!


Ο βετεράνος του Σωματείου Οικοδόμων Αθήνας και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και μέλος της εσωτερικής Θρακικής διασποράς Βασίλης Πατελούδης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση! Όπως πολλοί συμπατριώτες του από τον Πεντάλοφο και τον Έβρο ακολούθησε το δρόμο της εσωτερικής μετανάστευσης στην Αθήνα όπου τα καλά εργατικά χέρια έβρισκαν εύκολα δουλειά και μπορούσαν να χτίσουν με τα χέρια τους τη ζωή τους! Αυτί ήταν και η περίπτωση του καταγόμενου από τον Πεντάλοφο Τριγώνου υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Ζαλουφλή του Βασίλη Πατελούδη, που δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της οικοδομής, που έδινε και δίνει στους καλούς τεχνίτες γερά μεροκάματα! Τη δεκαετία του 1980 είχε δραστηριοποιηθεί στο Σύλλογο Πενταλοφιτών και στο Σύλλογο Τριγώνου σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας με έδρα την πλατεία Κουμουνδούρου στην καρδιά της Αθήνας με επίσης εβρίτικο χρώμα,αφού από αρκετά υπόγεια της Ευδιπίδου,στην οδό του Εμπορίου των Εδωδίμων και των Αποικιακών στην Αθήνα, αναδυόταν η χαρακτηριστική μυρωδιά του σκόρδου από τη Νέα Βύσσα! Ήταν μια εποχή που πολλοί συμπατριώτες μας από τις Καστανιές πρώτα και τη Βύυσα αργότερα ήταν εγκατεστημένοι στην Ευριπίδου και αsχολούνταν με μεγάλη επιτυχία με το εμπόριο της σκούπας και του σκόρδου!

Καλή επιτυχία στον Βασίλη Πατελούδη,που σίγουρα θα είναι και στην πρώτη γραμμή για την προστασία του «Δρυμού» και της Μπάρας στον Πεντάλοφο!

 

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου