Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Το φαινόμενο Στέφανος Κασσελάκης ήρθε για να μείνει, γιατί είχε ειδική πρόσκληση από τον Αλέξη Τσίπρα!






















 

Δεν πέρασαν ούτε δύο ώρες και ήρθε η δημοσκόπηση του MEGA να επιβεβαιώσει με τον πλέον εμφαντικό τρόπο την εκτίμηση μου για το πολιτικό φαινόμενο Στέφανος Κασσελάκη όχι μόνο θα είναι παροδικό αλλά πάει να πάρει διαστάσεις εσωτερικής πολιτικής χιονοστιβάδας! Αυτά που έλεγα σε φίλο τα επαναλαμβάνω και δημόσια και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Στέφανος Κασσελάκης όχι μόνο δεν ήρθε μόνος του αλλά και μετά από ειδική πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας! Μπορεί να μην ήταν σε εκλόγιμη θέση, ήταν όμως στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας που του προσέδιδε αυξημένο πολιτικό κύρος! Να θυμίσω ότι προεκλογικά είχε επισκεφθεί τον Έβρο και επικεφαλής του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης και μέλος του ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος συμμετείχε στον προεκλογικό αγώνα από μια προβεβλημένη θέση και του δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για την εμφάνιση του στην κεντρική πολιτική σκηνή! Πολύ σύντομα μπήκε χωρίς να έχεις τις κομματικές περγαμηνές ενός συνηθισμένου πολιτικού στελέχους του χώρου, μπήκε δυναμικά στην κούρσα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και είναι μάλιστα πολύ κοντά στο να πετύχει έναν μεγάλο πολιτικό στόχο, που θα γίνει το εφαλτήριο του για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης της χώρας!

Η δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του MEGA δείχνει τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι πολύ κοντά σε μια επικράτηση του στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που αν συμβεί, θα είναι η πιο εντυπωσιακή εκτίναξη πολιτικού αρχηγού στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας! Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός αυτό! Αν δεχθούμε ότι ευρήματα της δημοσκόπησης ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τότε μπορούμε να πούμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ευνοούμενος του πρώην αρχηγού, όπως υπήρξε ο Αλέξης Τσίπρας ιδιαίτερα ευνοούμενος από τον Αλέκο Αλαβάνο! Μπορεί πολλοί να διαμαρτύρονται στον ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή της φυσιογνωμίας του αλλά τη βασική μετάλλαξη του την έχει υποστεί ως μια κυρίαρχη δύναμη της κυβερνώσας αριστεράς, την οποία η εκλογική και η κοινωνική της βάση θα ήθελε να την δει να επιστρέφει στην εξουσία!Η μετάλλαξη είναι δεδομένη και η εποχή προχωράει δίχως να κοιτάζει την μελαγχολία του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Ομπρέλας των 53! Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στον αστερισμό της κυβερνησιμότητας και κάθε τι που θα εμποδίζει αυτή την εξέλιξη θα προκαλεί την οργισμένη αντίδραση του κόσμου, που θέλει να ξαναπιάσει πάλι από την αρχή την εξουσία! Στέφανος Κασσελάκης, λοιπόν, είναι ο Αντί-Μητσοτάκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που θα βάλει ξανά το κόμμα του μετά από μια συντριπτική ιδεολογική και πολιτική ήττα σε τροχιά εξουσίας κι όποιος μπορεί να το υποσχεθεί και να το κάνει, πιθανόν μα κυριαρχήσει στον ευρύτερο κεντρο-αριστερό χώρο και θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ευστάθεια του πολιτικού συστήματος,που τελεί υπό ανισορροπία με την φαινομενική μεν αλλά απόλυτη κυριαρχία τους ενός πυλώνα!

Όποιος κι αν νικητής έχει να αντιμετωπίσει πλείστα όσα εσωκομματικά προβλήματα και αγκυλώσεις, να ερμηνεύσει και να αναλύσει την ιδεολογική και πολιτική κατάρρευση, να δει με ποιο κόμμα θα προχωρήσει και να μας πει τι ακριβώς θέλει να κάνει για το κράτος και τη χώρα!

Κυριακή κοντή γιορτή, λέει ο σοφός λαός μας!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου