Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Η γυναικεία πλευρά μιας παραδοσιακής κτηνοτροφικής οικογένειας της Δαδιάς!

 





















 

Το καινούργιο κρεοπωλείο που λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες στη Δαδιά Σουφλίου δεν είναι ένα οποιοδήποτε μαγαζί, μια κατά τα άλλα συνηθισμένη επαγγελματική δραστηριότητα στα χωριά μας. Η οικογένεια Πιστόλα είναι μια παραδοσιακή κτηνοτροφική οικογένεια που έχει βάλει τις βάσεις για μια επιχειρηματική δραστηριοποίηση και πατάει γερά σε στέρεο έδαφος. Εκατοντάδες μικρά και μεγάλα ζώα που βόσκουν στα λιβάδια της περιοχής συνθέτουν την εικόνα της δυναμικής κτηνοτροφικής μονάδας που έχει περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της. Ένα από τα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η λειτουργία του κρεοπωλείου όπου οι καταναλωτές αγοράζουν κρέατα που προέρχονται από ζώα της μονάδας. Αυτό έχει εκτιμηθεί δεόντως και το πελατολόγιο αυξάνεται συνεχώς. Η νέα αυτή δραστηριότητα έβγαλε δυναμικά προς τα έξω τις δυο γυναίκες της οικογένειας, που μετά την επιμόρφωση-κατάρτισή τους ήταν έτοιμες να αναλάβουν το δύσκολο ρόλο του κρεοπώλη εκπορθώντας ένα κατ’ εξοχήν αντρικό επαγγελματικό χώρο.

Τους ευχόμαστε καλές δουλειές και δύναμη για καινούργια πράγματα, τα οποία είναι ούτως ή άλλως στις δυνατότητές τους και τα περιμένουμε.

..........................................................................................................................................................

Είχε δημοσιευτεί στον "Βορέα"(τεύχος 44( τον Φεβρουάριο 2009,πριν 15 χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου