Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Ο εμβληματικός Σουηδός πρωθυπουργός Ούλοφ Πάλμε και οι θεωρίες συνωμοσίας που φουντώνουν 38 χρόνια από τη δολοφονία του!

Η δολοφονία του Σουηδού πρωθυπουργού Ούλοφ Πάλμε παραμένει και σήμερα ανεξιχνίαστη και τροφοδοτεί ποικίλες θεωρίες συνωμοσίας

Στις 28 Φεβρουαρίου 1986 η είδηση της δολοφονίας του Σουηδού πρωθυπουργού Ούλοφ Πάλμε, ενός φιλειρηνικού ηγέτη, που κι εκείνη τη βραδιά, συνοδευόμενος από τη γυναίκα του Λίσμπετ, περπατούσε στους δρόμους της αγαπημένης πόλης του, της Στοκχόλμης, μετά από επίσκεψη τους σε κινηματογράφο, χωρίς να τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας, γίνεται στόχος δολοφονικής επίθεσης.

«Ο μεγάλος Σουηδός πολιτικός υπήρξε ενεργό μέλος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος από τις αρχές της δεκαετίας του 1950. Το 1958 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής και ανέλαβε από τότε διάφορα υπουργικά χαρτοφυλάκια στις σοσιαλιστικές κυβερνήσεις. Το 1968 διαδέχθηκε τον Ερλάντερ στην ηγεσία των Σουηδών σοσιαλδημοκρατών και την πρωθυπουργία, Διατέλεσε πρωθυπουργός της χώρας σε δυο χρονικές περιόδους, το 1968-1976 και από το 1982 ως το Μάρτιο του 1986 όταν και δολοφονήθηκε από δράστη, που παραμένει ελεύθερος και το γεγονός αυτό τροφοδοτεί ποικίλες θεωρίες συνωμοσίας. Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, ο Πάλμε πέτυχε να διευρύνει το οικονομικό και κοινωνικό υπόβαθρο του σουηδικού μοντέλου της σοσιαλδημοκρατίας. Στον εξωτερικό τομέα υποστήριξε για τη χώρα του την πολιτική της «ενεργού ουδετερότητας» και έγινε παγκόσμια γνωστός για τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες που πήρε υπέρ της ειρήνης και του αφοπλισμού».

................................................................................................................................................................

Και μετά την έκδοση του βιβλίου του αγαπητού φίλου και συμπατριώτη μας διεθνολόγου Σταμάτη Γεωργούλη θα παραμείνει μια ανεξιχνίαστη υπόθεση και θα συνεχίζει να τροφοδοτεί ποικίλες θεωρίες συνωμοσίας! Πολλά εύσημα για το νεοσύστατο εκδοτικό οίκο του γιου του Χρήστου Γεωργούλη που όχι μόνο έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στα εκδοτικά πράγματα της χώρας αλλά με το βιβλίο αυτό στην παρουσίαση του οποίου παρέστη και μίλησε ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος δημιούργησε ένα διεθνές εκδοτικό και πολιτικό γεγονός! Καλοτάξιδο και καλοδιάβαστο! Και πάλι συγχαρητήρια!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου