Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Φωτογραφικά τεκμήρια της δεκαετίας του 1950 από τον Έβρο και το Διδυμότειχο μέσα από τον φακό τιου δασκάλου της ελληνικής φωτογραφίας Σπύρου Μελετζή!


 

Η ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΝΙΝΑ ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ "ΘΡΑΚΗ" ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΠΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΠΥΡΟΥ ΜΕΛΕΤΖΗ!

Η Νίνα Κασσιανού είναι ιστορικός και κριτικός φωτογραφίας. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου ετοιμάζει τη διατριβή της με θέμα: “Ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα μέσα από δημοσιευμένες φωτογραφίες στον Τύπο την περίοδο 1946-1949”. Από το 1997 συνεργάζεται ως κριτικός φωτογραφικών βιβλίων με την εφημερίδα “Το Βήμα”. Έχει πάρει μέρος σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει επιμεληθεί ιστορικές φωτογραφικές εκδόσεις και εκθέσεις. Συμμετέχει στην επιτροπή επιμελητών του Μήνα Φωτογραφίας της Μπρατισλάβα.

...........................................................................................................................................................

Μια εξαιρετική δράση-πρωτοβουλία του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης της Αγγελικής Γιαννακίδου που κυκλοφόρησε το 2005 από τις εκδόσεις Καστανιώτη με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης!

Ο Σπύρος Μελετζής, ο δάσκαλος της ελληνικής φωτογραφίας,ήταν Θρακιώτης με καταγωγή από την Ίμβρο και την τέχνη της φωτογραφίας τη γνώρισε εργαζόμενος στο συγγενή του φωτογράφο της Αλεξανδρούπολης Αλέξανδρο Παναγιώτου. 

Οι φωτογραφίες του λευκώματος είναι από την περίοδο που είχε επισκεφθεί τη Θράκη για να φωτογραφίσει τα εκτελούμενα δημόσια έργα καθώς είχε σύμβαση έργου με το Υπουργείο Δημοσίων Έργων.

=










 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου