Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Όλγα Γεροβασίλη και Σπύρος Δέδογλου, δύο πρόσωπα από την κίνηση των "87" είχαν και στη συμερινή θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!


 Σε ταραγμένα νερά κινήθηκε και η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής κι αυτό το κλίμα δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε και με το συνέδριο και το ερώτημα, αν φτάσουν όλοι μαζί και μετά ενωμένοι είναι μια άλυτη εξίσωση! Πάντως και στη περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τηρείται μια παλιά παράδοση της αριστεράς της  αλληλοεξόντωσης και του ατέρμονου φατριασμού που κάποιες εποχές είχε φτάσει σε πολύ ακραίες καταστάσεις με  δολοφονίες όχι από μισά ασφαλίτικα χέρια αλλά από συντροφικά χέρια που μια χαρά δεν δίσταζαν να σκοτώσουν τους παλιούς συνοδοιπόρους τους!

Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω πως οι σημερινοί υπέρμαχοι της τήρησης των καταστατικών διαδικασιών και μάλιστα από όλες τις πτέρυγες, πως επέτρεψαν τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι υποψήφιος πρόεδρος χωρίς να είναι ούτε καν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όταν υπάρχει η καταστατική πρόνοια για τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας να είναι πέντε χρόνια μέλη του κόμματος! Και μετά τους τρόλαρε κι από πάνω ο Στέφανος Κασσελάκης, λέγοντας ότι "αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν σοβαρό κόμμα δεν θα είχα εκλεγεί πρόεδρος του"!

Η σπουδή όλων της ηγετικής ελίτ να ξαναπιάσει γρήγορα το νήμα της εξουσίας και χωρίς τον απαραίτητο και ευεργετικό έως και λυτρωτικό οδυνηρό και εσωκομματικό διάλογο, οδήγησε στην επίσπευση των διαδικασιών με τεράστια ευθύνη του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα  για την προώθηση του Στέφανου Κασσελάκη!

Αυτή η συζήτηση δεν έγινε και τώρα δεν υπάρχουν οι συνθήκες για τη διεξαγωγή του κι όλα αυτά που συμβαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το απομακρύνουν πάρα πολύ από τη διατήρηση του θεσμικού και πολιτειακού του ρόλου κι όπως θα έλεγε ο μεγάλος Αλεξανδρινός Κωνσταντίνος Καβάφης, "Αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις", κι αυτή είναι μια οδυνηρή πολιτική πραγματικότητα!

Γ.Θρακιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου