Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Έρχεται η ώρα του Χρήστου Δερμεντζόπουλου!

 Λίγες ώρες πριν έλθει στον Έβρο και ειδικότερα στη Νέα Ορεστιάδα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον βουλευτή Έβρου Χρήστο Δερμεντζόπουλο κι αυτό συζητήθηκε ευρέως και εντόνως! Ο βουλευτής Έβρου έχει ολοκληρώσει όχι μόνο το αγροτικό του στην πολιτική αλλά και την ειδικότητα κι αυτό τον φέρνει πολύ κοντά στην υπουργοποίηση του! Μετά την εξαιρετικά στημένη τελετή τα περί ανασυγκρότησης του Έβρου δεν έδειξαν να ενθουσιάζουν το τοπικό ακροατήριο, που συνηθίζει να βλέπει δεξιότερα της ΝΔ! Κυβερνητικοί παράγοντες παρά τους βάσιμους και υπαρκτούς προβληματισμούς δεν έκρυβαν την αισιοδοξία τους ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να ξεπεράσει τους εσωκομματικούς και κοινωνικούς και πολιτικούς κάβους που φέρνουν μεγάλη εσωκομματική γκρίνια! Και μόνο που δεν πήγαν στην κεντρική εκδήλωση δύο πρώην πρόεδροι και πρωθυπουργοί είναι μια πολιτική ομοβροντία, που απηχεί τις έντονες διεργασίες που γίνονται όχι μόνο στην κοινωνική βάση του κόμματος αλλά στα ανώτατα επίπεδα της γαλάζιας κομματικής ελίτ!

Κάποιοι αναλυτές μάλιστα φτάνουν στο σημείο να υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει με καθαρότητα τη μεγάλη γεωπολιτική σκακιέρα και έχει τραβήξει τα σωστά χαρτιά τασσόμενος χωρίς δεύτερη κουβέντα με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και το Ισραήλ! Κι ακόμη μας


υπογράμμιζαν ότι όσες φορές κέρδισε κάποια οφέλη, αυτό ήταν άμεσα συνδεδεμένο με τις μεγάλες γεωπολιτικές επιλογές και συμμαχίες! Να σας θυμίσω ότι και ο δικός μας Μιχάλης Χαραλαμπίδης είχε κάνει μια αναφορά που συζητήθηκε πάρα πολύ, όταν είχε πει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται στη γραμμή και την παράδοση του Ελευθερίου Βενιζέλου! Κι από μια άποψη είχε κι ένα δίκιο, αφού είναι ευθεία αιματολογική βενιζελική γραμμή κι αυτό δεν ενθουσιάζει και πάρα πολλούς στη συντηρητική βάση της ΝΔ!

Αυτό που ισχύει, όπως λέει και μια παλιά κινεζική παροιμία, οι "ζούμε σε μια ενδιαφέρουσα και ταραγμένη εποχή"! Στην παγκόσμια σκακιέρα συγκρούονται τεκτονικές πλάκες απίστευτης ισχύος! Αυτό προοιωνίζει εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου